Roergebakken palmkool met tahin. Als de palmkool oftewel cavelo nero in het seizoen is koop dan een bos en maak er dit heerljike gerecht van.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Bijgerechten
Keuken Midden Oosten
- 1 bos palmkool
- 2 lente-uien
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie
- ½ tl komijnpoeder
- 1 tl harissa
- peper en zout
- 4 el tahin
Rits het blad van de palmkool van de middennerf en spoel het schoon in koud water. Laat goed uitlekken of slinger het droog in een slacentrifuge. Snijd het blad dan in stukken.
Snijd de lente-uien in dunne ringen en de knoflook in dunne plakjes.
Bak in een grote hapjespan of wok de lente-uien en knoflook even aan. Voeg dan de palmkool, komijnpoeder en harissa toe en bak dit in ongeveer 5 minuten.
Breng het eventueel nog op smaak met peper en zout.
Serveer de palmkool in een schaal en lepel de tahin erover.