Roergebakken asperges met garnalen. Witte en groene asperges kan je ook heel goed gebruiken in een roerbak gerecht. Maak dit eens met garnalen, zo lekker!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 14 minuten min
Totale tijd 24 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd, Vis
Keuken Aziatisch
- 500 gr wokgarnalen
- 3 el arachideolie
- 500 gr witte asperges
- 350 gr groene asperges
- 3 lente-uitjes, in dunne ringen
- 1 el sesamzaadjes
Zoetzure saus
- 2 el sesamolie
- 2 cm verse gember, geraspt
- 1 rode peper, in dunne ringen
- 2 tenen knoflook, geraspt
- 2 el tomatenketchup
- 3 el sojasaus
- 1 el kokossuiker
- 1 el limoensap
Schil de witte asperges en snijd of breek het harde stuk aan de onderkant eraf. Snijd de witte en groene asperges in schuine stukken.
Kook de witte asperges ongeveer 5 minuten, doe de groene asperges de laatste 2 minuten bij de witte en kook deze even mee. Giet ze dan af.
Verwarm de sesamolie in een wok en bak de gember, rode peper en knoflook in een paar seconden. Meng de ketchup, sojasaus, kokossuiker en het limoensap erdoor en warm nog 2 minuten door.
Proef de saus of het genoeg op smaak is, voeg anders nog wat zout toe. Lepel de saus in een schaaltje en houd even apart.
Roerbak in dezelfde wokpan de garnalen in de olie op hoog vuur in 2 minuten. Als de garnalen mooi roze (dus gaar) zijn, voeg dan de saus toe.
Meng nu de witte en groene asperges er nog even erdoor.
Verdeel het gerecht over de borden en bestrooi met de lente-uitjes en sesamzaadjes.