Ga terug
+ personen
Roerbak teriyaki paddenstoelen. Een heerlijke vegetarisch gerecht dat in 20 minuten klaar is, boordevol knapperige, zoete en zoute smaken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vegetarisch
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gr oesterzwammen
  • zout
  • 1 tl chilivlokken
  • 2 knoflooktenen
  • 1 tl olie
  • 5 el sojasaus
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 1 knoflookteen
  • 2 tl maïzena
  • 5 el warm water
  • 1 tl tomatenketchup (optioneel)
  • ½ tl sesamzaadjes

Instructies
 

  • Snijd of scheur de grotere oesterzwammen doormidden. Doe ze in een kom en bestrooi ze met zout en rode chilipeperpoeder, zodat ze licht bedekt zijn. Zet ze daarna opzij.
  • Zet een grote koekenpan op laag tot middelhoog vuur. Voeg de olie toe en laat het een paar seconden verwarmen. Voeg de champignons toe en verdeel ze over de pan.
  • Bak ze tot ze aan beide kanten goudbruin en knapperig zijn in ongeveer 10 minuten.
  • Zodra ze gebakken zijn, schep je ze op keukenpapier om overtollige olie te verwijderen.
  • Voeg de sojasaus, suiker en gehakte knoflook toe aan dezelfde pan. Voeg een eetlepel water toe. Verwarm het mengsel op laag vuur tot de suiker is opgelost.
  • Terwijl de suiker oplost, doe je de maïzena en het warme water in een kom. Roer tot er een gladde vloeistof ontstaat en voeg deze toe aan het mengsel in de pan.
  • Blijf voortdurend roeren op laag vuur gedurende 60 seconden of totdat de saus dikker wordt.
  • Proef en pas het indien nodig aan. Haal de saus van het vuur.
  • Doe dan de gebakken paddenstoelen terug in de koekenpan bij de saus. Bak ze een paar minuten op middelhoog vuur, tot ze goed bedekt zijn met de saus.
  • Rooster de sesamzaadjes een paar seconden op laag tot middelhoog vuur en garneer.
  • Serveer de gebakken paddenstoelen terwijl ze nog warm en knapperig zijn.