Roerbak garnalen met komkommer en sugar snaps. Dit roerbakgerecht is gemaakt met een wok komkommer, deze blijft lekker stevig tijdens het bakken.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Vis
Keuken Aziatisch
- 1 wok komkommer
- 250 gr sugar snaps
- 2 el zonnebloemolie
- 200 gr rauwe garnalen
- 75 ml woksaus sweet & sour
- gekookte mie
- 1 lente-ui
- 1 el (rode) sesamzaadjes
Spoel de komkommer schoon en snijd deze in dunne plakken. Verwijder de draadjes van de sugar snaps en spoel ze dan onder de koude kraan. Laat goed uitlekken.
Snijd de lente-ui in dunne ringen.
Kook de mie volgens de instructie op de verpakking.
Verhit een eetlepel olie in een wok en roerbak de rauwe garnalen hierin tot ze mooi roze geworden zijn. Schep ze dan uit de wok en zet even apart.
Doe de rest van de olie in de pan en verhit dit. Roerbak nu de komkommer en sugar snaps in de hete wok in ongeveer 5-7 minuten.
Doe de garnalen en de woksaus erbij en meng dit nog een minuutje op hoog vuur door elkaar.
Verdeel de mie over de twee borden en schep hierop de garnalen met groente. Garneer met lente-ui en sesamzaadjes.