Ga terug
–+ servings
Rode wijn chocolade truffels. Ben je gek op rode wijn en op chocolade, gecombineer die twee dan in deze goddelijke rode wijn chocolade truffels.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Frans
Porties 25 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gr pure chocolade
  • 175 ml gecondenseerde melk
  • 125 ml rode wijn*
  • 25 gr cacaopoeder

Instructies
 

  • Hak de chocolade in kleine stukjes.
  • Verwarm de gecondenseerde melk in een pan op laag vuur en meng de rode wijn door de gecondenseerde melk.
  • Als dit goed warm is, zet je het vuur uit en laat je de chocoladestukjes hierin smelten.
  • Giet het mengsel in een schaal en laat dit afkoelen voordat je het in de koelkast zet. Laat het daar minimaal 2-3 uur opstijven.
  • Als de ganache hard geworden is, lepel je een beetje van het mengsel eruit en vorm je daar met je handen balletjes van. Rol ze door de cacaopoeder en leg ze op een schaaltje.
  • Bewaar de truffels in een afgesloten bakje in de koelkast.