Ga terug
–+ personen
Rode spring rolls. Zijn deze rode en vegan springrolls niet prachtig? Niet moeilijk te maken, alleen wat snijd- en vouwwerk en rollen maar.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 100 ml bietensap
  • 200 ml koud water
  • 12 rijstvellen
  • 1 komkommer
  • 1 (paarse) wortel
  • 1 avocado
  • 1 bosje Enoki paddenstoelen
  • 2 radijsjes
  • 4 lente-uitjes
  • verse munt en koriander
  • zoete chilisaus

Instructies
 

  • Schil de wortel en snijd de wortel en de komkommer in lange dunne repen (van ong. 7 cm).
  • Snijd de lente-ui in dunne repen en de radijsjes in hele dunne plakjes.
  • Snijd de onderkant van Enoki paddenstoelen af.
  • Leg alles op verschillende borden of schaaltjes klaar.
  • Leg een natte theedoek op het aanrechtblad.
  • Zet een grote platte kom met het bietensap gemengd met water klaar en dompel hier 1 rijstvel in tot het enigszins zacht wordt (10 sec.).
  • Leg dit vel dan op de natte theedoek en schik hierop wat groentes (niet te veel) en verse kruiden. Vouw de buitenzijden naar binnen en rol het dan voorzichtig op.
  • Leg de rolletjes op een bord of schaal en serveer met de zoete chilisaus.