Rode spring rolls. Zijn deze rode en vegan springrolls niet prachtig? Niet moeilijk te maken, alleen wat snijd- en vouwwerk en rollen maar.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Aziatisch
- 100 ml bietensap
- 200 ml koud water
- 12 rijstvellen
- 1 komkommer
- 1 (paarse) wortel
- 1 avocado
- 1 bosje Enoki paddenstoelen
- 2 radijsjes
- 4 lente-uitjes
- verse munt en koriander
- zoete chilisaus
Schil de wortel en snijd de wortel en de komkommer in lange dunne repen (van ong. 7 cm).
Snijd de lente-ui in dunne repen en de radijsjes in hele dunne plakjes.
Snijd de onderkant van Enoki paddenstoelen af.
Leg alles op verschillende borden of schaaltjes klaar.
Leg een natte theedoek op het aanrechtblad.
Zet een grote platte kom met het bietensap gemengd met water klaar en dompel hier 1 rijstvel in tot het enigszins zacht wordt (10 sec.).
Leg dit vel dan op de natte theedoek en schik hierop wat groentes (niet te veel) en verse kruiden. Vouw de buitenzijden naar binnen en rol het dan voorzichtig op.
Leg de rolletjes op een bord of schaal en serveer met de zoete chilisaus.