Rode salade met roodlof, biet en blauwe kaas. Deze prachtige rode salade wordt je volgende recept voor een lunch of bijgerecht bij de barbecue.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Lunch, Salades, Voorgerechten
Keuken Frans
- 2 stronkjes roodlof
- 4 kleine gepofte rode bieten*
- 75 gr rode druiven
- 40 gr pecannoten
- 2 el granaatappelpitten
- 50 gr Saint Agur
Dressing
- 5 el olijfolie
- 2 el granaatappelmelasse
- 1 el honing
- peper en zout
Dressing: doe alle ingrediënten in een jampotje en schud alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Pof de ongekookte bieten ongeschild in de oven, hoe je dat doet kan je hierboven lezen. Laat ze afkoelen, ontvel en snijd ze in partjes.
Verdeel de blaadjes roodlof over de twee borden en leg de bietjes erop.
Verdeel de rode druiven, pecannoten en granaatappelpitjes erover.
Snijd de kaas in kleine blokjes en leg dit op de salade, garneer eventueel nog met eetbare bloemen.