Rode salade met peultjes en erwtjes. Ik zag prachtige rode sla liggen bij de groenteboer en heb deze gekocht. Het is een heerlijke salade geworden.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Bijgerechten, Salades, Voorgerechten
Keuken Italiaans
- 150 gr peultjes
- 100 gr erwtjes (diepvries)
- 1 bos rode sla (red chard)*
- 1 lente-ui, fijngesneden
- 1 lepel tuinkers
Dressing
- 1 el notenolie
- 3 el olijfolie
- 1 el balsamico
- 1 el grove mosterd
- snufje chilivlokken
- peper en zout
Haal de peultjes en spoel ze schoon onder de koude kraan. Breng een pan met water aan de kook en blancheer de peultjes in 1 minuutje.
Zet het vuur af en voeg de bevroren erwtjes toe. Giet dan gelijk af en spoel af met koud water. Droog de peultjes eventueel met wat keukenpapier.
Dressing: doe alle ingrediënten in een jampotje en schud dit goed door elkaar.
Leg de sla op een grote schaal of bord, verdeel hier de peultjes, erwtjes en lente-ui over.
Giet de dressing erover en bestrooi met wat tuinkers.