Ga terug
+ servings
Rode salade met peultjes en erwtjes. Ik zag prachtige rode sla liggen bij de groenteboer en heb deze gekocht. Het is een heerlijke salade geworden.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Bijgerechten, Salades, Voorgerechten
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gr peultjes
  • 100 gr erwtjes (diepvries)
  • 1 bos rode sla (red chard)*
  • 1 lente-ui, fijngesneden
  • 1 lepel tuinkers

Dressing

  • 1 el notenolie
  • 3 el olijfolie
  • 1 el balsamico
  • 1 el grove mosterd
  • snufje chilivlokken
  • peper en zout

Instructies
 

  • Haal de peultjes en spoel ze schoon onder de koude kraan. Breng een pan met water aan de kook en blancheer de peultjes in 1 minuutje.
  • Zet het vuur af en voeg de bevroren erwtjes toe. Giet dan gelijk af en spoel af met koud water. Droog de peultjes eventueel met wat keukenpapier.
  • Dressing: doe alle ingrediënten in een jampotje en schud dit goed door elkaar.
  • Leg de sla op een grote schaal of bord, verdeel hier de peultjes, erwtjes en lente-ui over.
  • Giet de dressing erover en bestrooi met wat tuinkers.