Rode biet wraps met groene asperges en Prosciutto. Niet alleen prachtige kleurcombinatie, maar deze rode biet wraps met groene asperges en Prosciutto zijn ook nog eens heerlijk.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks, Voorgerechten
Keuken Nederlands
- 4 bieten tortilla wraps
- 400 gr groene asperges
- 150 gr Prosciutto crudo
- 1 zakje jonge bladsla
- 100 ml witte balsamico azijn
- 1 bakje verse roomkaas (light)
- 10 takken bieslook, gehakt
Doe de balsamico azijn in een pannetje en laat dit inkoken tot ongeveer één derde. Laat dan afkoelen.
Breek de houterige onderkanten van de groene asperges af. Kook ze 5 minuten op middelhoog vuur. Giet ze af en bak ze daarna in een grillpan met een beetje olijfolie.
Laat de asperges afkoelen. Meng de balsamico stroop met de verse roomkaas. Breng op smaak met peper en klein beetje zout.
Smeer de tortilla wraps in met het verse kaas/balsamicomengsel en strooi er wat fijngehakte bieslook over. Leg hierop de slablaadjes. Verdeel de plakken rookvlees en de asperges over de 4 wraps.
Rol deze op en pak ze goed in plastic huishoudfolie en laat afkoelen in de koelkast.
Snijd de wrap in schuine stukken om ze te serveren.