Ga terug
–+ servings
Rode biet carpaccio met paling. Ik had heerlijke gerookte paling gekregen. Lekker om zo te eten, maar ook te gek om er een gerechtje van te maken.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Kerst, Salades, Vis, Voorgerechten
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 rode bieten
  • 1 appel
  • 100 gr gerookte paling
  • 1 bakje tuinkers

Saus

  • 2 takken dille
  • 125 gr zure room
  • 1 el geraspte mierikswortel
  • 1 el appelciderazijn
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snijd de (gekookte of gepofte) bietjes in hele dunne plakjes met een mandoline. Leg ze dakpansgewijs op de bordjes.
  • Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de paling in stukjes. Verdeel de appelblokjes en stukjes paling over de bietjes op het bord.
  • Haal de blaadjes dille van de takken en hak dit fijn. Meng de zure room met de dille, mierikswortel en appelciderazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Lepel of spuit de saus op de borden. Garneer met de tuinkers en eventueel nog wat dille.