Rode appel en knolselderijsalade met burrata. Ik had nog een paar van die prachtig rode Redlove appels liggen en wilde daarmee iets maken.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Kerst, Lunch, Salades, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Italiaans
- 1 rode Redlove appel
- 1/2 kleine knolselderij
- 10 takken peterselie
- 25 gr pistachenoten
- 1/2 citroen, rasp en sap ervan
- 1 burrata
- 3 el olijfolie
- 1/2 tl mosterd
- peper en zout
Spoel de appel goed af en dep hem droog. Schil de knolselderij.
Snijd met een mandoline hele dunne plakken van de appel en knolselderij en gebruik een ronde steker om ronde plakken uit te steken uit de knolselderijplakken.
Leg de appel- en knolselderijplakken om en om rondom op een groot bord of schaal. Leg in het midden hiervan de burrata.
Haal de blaadjes peterselie van de takken en hak dit samen met de pistachenoten grof.
Verdeel dit kruidenmengsel over het bord.
Rasp wat citroen over het gerecht en maak van 1 eetlepel citroensap, de olijfolie en mosterd een dressing. Breng dit op smaak met peper en zout.
Lepel wat dressing over de salade of serveer het apart erbij.