Risotto met venkel, dille en citroen. Een heerlijke vegetarische risotto waarin de venkel de hoofdrol speelt. En met een geheim ingredient erin.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Lunch, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten, Voorgerechten
Keuken Italiaans
- 25 gr roomboter
- 1 sjalot
- 1 kleine venkelknol
- 250 gr risottorijst
- 1 glas witte wijn
- 1 scheut Pastis
- 750 ml groentebouillon
- 2 takken dille
- 1 el mascarpone
- 20 gram Parmezaanse kaas
- peper en zout
- 2 el citroenrasp
Snipper de sjalot en snijd de venkel in hele kleine blokjes.
Smelt de roomboter in een (hapjes)pan en fruit hierin de sjalot en venkel zacht aan.
Meng nu de rijst erdoor en roer tot de korrels gaan glanzen. Giet de wijn erbij en laat dit verdampen, schenk dan een scheut Pastis erbij en meng dit door de rijst.
Voeg nu een soeplepel bouillon toe en blijf roeren tot alle bouillon is opgenomen door de rijst. Herhaal dit tot alle bouillon na ongeveer 20 minuten op en de rijst beetgaar is.
Zet het vuur uit en meng de mascarpone en de geraspte Parmezaanse kaas erdoor. Proef of de risotto voldoende op smaak is, voeg eventueel zout of peper toe en laat nog even staan.
Schep de risotto op diepe borden en rasp de citroen erboven.
Hak de dilleblaadjes fijn en bestrooi de risotto hiermee.