Risotto met shiitake en kastanjes. De romige risotto met paddenstoelen, kastanjes en zwarte knoflook barst van de hartige en lekkere smaken.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Pasta's, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten
Keuken Italiaans
- 400 gr risotto rijst
- roomboter
- olijfolie
- 1 ui
- 500 gr shiitake paddenstoelen
- 200 gr gepofte kastanjes*
- 3 takjes tijm
- 50 ml Marsala
- 2 ltr ml warme bouillon
- geraspte Parmezaanse kaas
- peper en zout
Snipper de uit heel fijn. Borstel de paddenstoelen schoon, snijd de steeltjes eraf (die gebruik je niet) en snijd of scheur ze grof. Hak de kastanjes grof.
Bak de ui in een flinke scheut olijfolie op matig vuur glazig (niet bruin laten worden).
Doe de risotto rijst erbij en bak een paar minuutjes mee tot ze glazig zijn.
Blus het geheel af met de Marsala wijn en laat de alcohol verdampen.
Voeg nu een soeplepel bouillon toe en blijf roeren.
Voeg weer een scheut bouillon toe als de bouillon bijna door de rijst opgenomen is. Herhaal dit tot de risotto al dente is, het moet ook nog een klein beetje vloeibaar zijn.
Bak ondertussen in een andere grote koekenpan in een scheut olijfolie de paddenstoelen met de tijm goudbruin. Voeg op het laatst de kastanjes toe en bak dit even mee.
Als de risotto net gaar is laat je deze 2 minuutjes rusten. Nu voeg je een klontje roomboter en wat Parmezaanse kaas toe. Roer dit erdoor tot alles gesmolten is.
Breng de risotto op smaak met peper en zout.