Ga terug
+ servings
Rijstnoedels met kip en pindasaus is een heerlijk, makkelijke en snel te maken maaltijd. Ideaal voor een doordeweekse dag.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gr kipdijfilets
  • 3 el olijfolie
  • 2 el Soto kruidenmix*
  • Peper en zout
  • 1 limoen
  • 225 gr brede rijstnoedels
  • 5 takken koriander
  • 50 gr pinda’s
  • 1 komkommer
  • 1 zakje wortelrasp
  • 80 gr sojaboontjes
  • 2 lente-uien

Erbij

  • 75 gr pindakaas (met stukjes noot)
  • 4 el ketjap asin (zout)
  • 4 el ketjap manis (zoet)
  • 1 el sambal
  • 1 el Soto kruidenmix
  • 150 ml melk

Instructies
 

  • Snijd de kipdijfilets in dunne repen. Meng in een kom de olijfolie, komijnpoeder en peper en zout en doe daar de kip bij. Meng de kipstukjes goed door de kruiden.
  • Maak de satésaus: doe hiervoor de pindakaas, ketjap, sambal, Soto kruiden en melk in een pannetje en breng het aan de kook.
  • Laat de satésaus op laag vuur 5 minuten zacht koken. Als de saus te dik is doe er dan nog een beetje melk bij.
  • Hak de blaadjes van de koriander grof en snijd de komkommer in dunne plakken.
  • Roerbak de kipstukjes in een hete wok rondom goudbruin en gaar.
  • Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking en giet het dan af.
  • Meng vervolgens de noedels door 4 eetlepels saté samen met de helft van de korianderblaadjes en de pinda’s.
  • Verdeel de noedels over de kommen of borden. Leg de kipstukjes erop en verdeel de komkommer, wortel en boontjes. Bestrooi met de rest van de koriander.
  • Serveer de limoenpartjes en overgebleven satésaus er apart bij.