Ga terug
–+ servings
Rijstbowl met steak en kimchi. Een stevige en smaakvolle Koreaanse rijstbowl met steak en kimchi met daarbij gebakken shiitake, lente-ui en gebakken uitjes.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr steak*
  • 1 el gochujang
  • peper en zout
  • 150 gr rijst
  • 250 gr shiitake
  • zonnebloemolie
  • 4 el kimchi**
  • 2 lente-uien
  • 2 el gebakken uitjes

Instructies
 

  • Haal de steak uit de koelkast en smeer deze rondom in met de gochujang. Laat een half uurtje op kamertemperatuur marineren.
  • Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking en giet dan af. Houdt de rijst warm.
  • Maak de shiitake schoon, verwijder de steeltjes en snijd ze in stukken. Bak de shiitake in een hete wok met olie af en toe roerend, tot ze bruin zijn, ongeveer 5 minuten.
  • Verhit een (gietijzeren) bakpan met een beetje olie en bak hierin de steak in 3-4 minuten per kant. Draai hem een keer om. Haal hem uit de pan en laat 10 minuten rusten.
  • Doe de rijst in de kom met de kimchi en voeg de shiitake toe. Snijd de steak in dunne plakjes en verdeel dit over de kommen.
  • Garneer met fijngesneden lente-ui en gebakken uitjes.