Rijstbowl met steak en kimchi. Een stevige en smaakvolle Koreaanse rijstbowl met steak en kimchi met daarbij gebakken shiitake, lente-ui en gebakken uitjes.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Aziatisch
- 250 gr steak*
- 1 el gochujang
- peper en zout
- 150 gr rijst
- 250 gr shiitake
- zonnebloemolie
- 4 el kimchi**
- 2 lente-uien
- 2 el gebakken uitjes
Haal de steak uit de koelkast en smeer deze rondom in met de gochujang. Laat een half uurtje op kamertemperatuur marineren.
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking en giet dan af. Houdt de rijst warm.
Maak de shiitake schoon, verwijder de steeltjes en snijd ze in stukken. Bak de shiitake in een hete wok met olie af en toe roerend, tot ze bruin zijn, ongeveer 5 minuten.
Verhit een (gietijzeren) bakpan met een beetje olie en bak hierin de steak in 3-4 minuten per kant. Draai hem een keer om. Haal hem uit de pan en laat 10 minuten rusten.
Doe de rijst in de kom met de kimchi en voeg de shiitake toe. Snijd de steak in dunne plakjes en verdeel dit over de kommen.
Garneer met fijngesneden lente-ui en gebakken uitjes.