Ga terug
+ servings
Ricotta, citroen en maanzaad muffins. Heerlijke frisse muffins met de smaak van citroen en het knapperige van de maanzaadjes.
Voorbereidingstijd 7 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 12 personen

Ingrediënten
  

  • 2 eieren (L)
  • 125 gr suiker
  • 180 ml ricotta
  • 85 gr kokosolie, gesmolten
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 el citroenrasp
  • 2 el citroensap
  • 4 druppels citroenextract

Instructies
 

  • Zet de oven aan op 175 °C.
  • Doe de papieren muffinvormpjes in een muffinbakblik.
  • Klop in een kom (met een mixer) de eieren met de suiker luchtig op. Klop de ricotta en de kokosolie hierdoor.
  • Spatel dan de bloem, bakpoeder, citroenrasp, -sap en citroenextract door het mengsel.
  • Lepel het beslag in de muffinvormpjes, vul ze driekwart vol. Zet het bakblik in de voorverwarmde oven en bak ze ongeveer 25 minuten.
  • Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn, komt hij er droog en schoon uit dan zijn de muffins klaar en kan je ze uit de oven halen.