Ricotta, citroen en maanzaad muffins. Heerlijke frisse muffins met de smaak van citroen en het knapperige van de maanzaadjes.
Voorbereidingstijd 7 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Gang Ontbijt, Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
- 2 eieren (L)
- 125 gr suiker
- 180 ml ricotta
- 85 gr kokosolie, gesmolten
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 tl bakpoeder
- 2 el citroenrasp
- 2 el citroensap
- 4 druppels citroenextract
Zet de oven aan op 175 °C.
Doe de papieren muffinvormpjes in een muffinbakblik.
Klop in een kom (met een mixer) de eieren met de suiker luchtig op. Klop de ricotta en de kokosolie hierdoor.
Spatel dan de bloem, bakpoeder, citroenrasp, -sap en citroenextract door het mengsel.
Lepel het beslag in de muffinvormpjes, vul ze driekwart vol. Zet het bakblik in de voorverwarmde oven en bak ze ongeveer 25 minuten.
Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn, komt hij er droog en schoon uit dan zijn de muffins klaar en kan je ze uit de oven halen.