Ga terug
+ servings
Regenboogsalade. Voor je gezondheid is het verstandig om groenten in alle kleuren te eten. Ik heb ze gecombineerd in deze Regenboogsalade.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Salades, Vegetarisch
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 5 paarse truffelaardappelen
  • 50 gr peultjes
  • 2 gele bietjes
  • 1 meiknolletje
  • 1 bos radijsjes
  • 1 wortel
  • 1 handvol blauwe bessen

Dressing

  • ½ citroen, rasp en sap ervan
  • 4 el olijfolie
  • 1 el tahin
  • 1 el honing of agavesiroop
  • ½ teentje knoflook, geraspt
  • ½ tl gerookte paprikapoeder
  • zout

Instructies
 

  • Kook de truffelaardappelen met schil, giet ze af en laat ze afkoelen. Nu kan je heel makkelijk de schil ervan af wrijven. Snijd de truffelaardappelen in plakken.
  • Maak de peultjes schoon en blancheer ze een paar minuutjes. Giet af en spoel af met koud water. Laat goed uitlekken en dep ze dan droog.
  • Schil de gele bietjes en meiknolletje en snijd ze in dunne plakken met een mandoline.
  • Snijd de radijsjes doormidden of in kwarten en rasp de wortel grof.
  • Dressing: meng alle ingrediënten voor de dressing in een blender en mix tot een gladde saus in ontstaan. Proef en breng op smaak met zout.
  • Leg een schaaltje met de saus in het midden van een grote schaal en schik hier omheen de groenten in de kleuren van de regenboog.