Ga terug
+ servings
Red velvet koeken. Het is binnenkort weer Valentijnsdag (en mijn verjaardag!), tijd om weer een lekker Valentijns-recept te maken.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 75 gr witte chocolade
  • 75 gr gezouten macadamianoten
  • 105 gr zachte boter
  • 150 gr licht bruine basterdsuiker
  • 50 gr kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille-extract
  • 1-2 tl rode kleurstof
  • ¼ tl zout
  • 185 gr zelfrijzend bakmeel
  • 10 gr cacaopoeder

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed 1-2 bakplaten met bakpapier.
  • Hak de chocolade in kleine stukjes en hak de macadamianoten grof.
  • Mix de boter met de suikers in de kom ongeveer 1-2 minuten. Voeg het ei, de kleurstof en het vanille-extract toe en klop tot alles goed gemengd is.
  • Meng nu de droge ingrediënten erdoor met de hand of deeghaken tot er een deeg ontstaat.
  • Spatel ¾ deel van de witte chocoladestukjes en de noten door het deeg en kneed het om alles goed te mengen.
  • Gebruik een ijsschep om 7-8 bollen deeg op de bakplaat te scheppen.
  • Laat wel wat ruimte tussen de bollen, de koeken zullen gaan uitlopen.
  • Plak de rest van de chocolade en noten op de deegbollen.
  • Schuif de plaat in de oven en bak de koeken in ongeveer 12-14 minuten in de hete oven.
  • Laat de koekjes 10 minuten op de bakplaat liggen voordat je ze op een rooster laat afkoelen.