Red velvet koeken. Het is binnenkort weer Valentijnsdag (en mijn verjaardag!), tijd om weer een lekker Valentijns-recept te maken.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
- 75 gr witte chocolade
- 75 gr gezouten macadamianoten
- 105 gr zachte boter
- 150 gr licht bruine basterdsuiker
- 50 gr kristalsuiker
- 1 ei
- 1 tl vanille-extract
- 1-2 tl rode kleurstof
- ¼ tl zout
- 185 gr zelfrijzend bakmeel
- 10 gr cacaopoeder
Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed 1-2 bakplaten met bakpapier.
Hak de chocolade in kleine stukjes en hak de macadamianoten grof.
Mix de boter met de suikers in de kom ongeveer 1-2 minuten. Voeg het ei, de kleurstof en het vanille-extract toe en klop tot alles goed gemengd is.
Meng nu de droge ingrediënten erdoor met de hand of deeghaken tot er een deeg ontstaat.
Spatel ¾ deel van de witte chocoladestukjes en de noten door het deeg en kneed het om alles goed te mengen.
Gebruik een ijsschep om 7-8 bollen deeg op de bakplaat te scheppen.
Laat wel wat ruimte tussen de bollen, de koeken zullen gaan uitlopen.
Plak de rest van de chocolade en noten op de deegbollen.
Schuif de plaat in de oven en bak de koeken in ongeveer 12-14 minuten in de hete oven.
Laat de koekjes 10 minuten op de bakplaat liggen voordat je ze op een rooster laat afkoelen.