Red velvet Kerst cupcakes. Ik heb heerlijke en prachtig mooie rode cupcakes gebakken voor de feestdagen. Ga jij ze ook maken?
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Cupcakes
- 60 gr roomboter, zacht
- 175 gr rietsuiker
- 1 ei
- 150 gr bloem
- 20 gr cacaopoeder
- 10 gr rode bietenpoeder
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
- 150 ml melk
Topping
- 200 gr roomboter, zacht
- 200 gr roomkaas, kamertemperatuur
- 125 g poedersuiker
- groene kleurstof
- zachte parels
Cupcakes: Verwarm de oven voor op 175˚C.
Doe de papieren cupcake vormpjes in een cupcake bakvorm.
Klop de boter en suiker luchtig in een kom met een mixer en voeg dan het ei toe.
Meng bloem, cacaopoeder, rode bietenpoeder, bakpoeder en een snufje zout in een andere kom.
Voeg beetje bij beetje het bloemmengsel en melk toe tijdens het kloppen.
Verdeel het mengsel in de cupcake vormpjes, vul ze driekwart vol hiermee.
Bak de cupcakes in 20-22 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Haal ze eruit als ze gaar zijn en laat ze goed afkoelen.
Topping: Klop de roomboter, roomkaas en de poedersuiker met een mixer luchtig. Proef of je het zoet genoeg vindt.
Meng er zoveel groene kleurstof door tot jij de kleur goed vindt.
Doe de topping in een spuitzak met een kartelmondje en spuit dit op de cupcakes.
Versier met de zilveren parels of ander taartversiersels.