Ga terug
+ servings
Red velvet hartvormige pannenkoekjes. Wil jij je lief verwennen met een speciaal ontbijtje voor Valentijnsdag, maar dan deze schattige pannenkoekjes.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Ontbijt, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 100 gr havervlokken
  • 2 grote eieren
  • 1 el bakpoeder
  • 2 el cacaopoeder
  • 1 el vanillesuiker
  • ± 150 ml karnemelk
  • rode kleurstof
  • zonnebloemolie
  • 100 gr verse roomkaas
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gr poedersuiker
  • 2 aardbeien

Instructies
 

  • Topping: Meng met een mixer de roomkaas met de suiker tot een gladde en dunne saus.
  • Maal de havervlokken in een keukenmachine tot fijn meel.
  • Klop de eieren in een aparte kom schuimig. Voeg hierbij de havermeel bij en meng dit.
  • Meng dan de bakpoeder, cacaopoeder, vanillesuiker en karnemelk erdoor. Je hebt nu een dik beslag, lijkt het te dik doe er dan nog wat karnemelk bij. Maak het rood met de kleurstof.
  • Zet een pannenkoekenpan (of antiaanbakpan) op het vuur en doe daar een theelepeltje olie in. Vet het hartvormpje aan de binnenkant in, leg deze in de pan en giet hierin het beslag.
  • Bak de pannenkoek tot het beslag gaat bubbelen en draai deze dan met vormpje en al om en bak de andere kant ook in ongeveer 2 minuutjes. Druk de pannenkoek nu uit het vormpje.
  • Schep de pannenkoek uit de pan en houd het warm (op een warm bord of in een warme oven) en bak de andere drie pannenkoekjes.
  • Leg één of twee pannenkoekjes op een bord en lepel hierop de topping. Serveer met een aardbei.