Rauwe courgette salade met kaas. Dit recept combineert citroen, kaas en geroosterde pijnboompitten voor een voortreffelijk bijgerecht.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Barbecue, Bijgerechten, Salades
Keuken Italiaans
- 1 groene courgette
- 1 gele courgette
- 1 bosje rucola
- 2 el kappertjes
- 20 gr pijnboompitjes
- 4 takken basilicum
- Parmezaanse kaas
Dressing
- 2 ansjovis
- 4 el knoflookolie
- ½ citroen, rasp en sap ervan
- peper en zout
Dressing: hak de ansjovis fijn en meng dit met de olie, citroenrasp en sap en peper en zout in een grote kom.
Spoel de courgettes schoon, snijd ze met een dunschiller in lange dunne repen. Snijd de Parmezaanse kaas ook met de dunschiller in dunne repen.
Meng de courgetterepen voorzichtig door de dressing in de grote kom. Let er wel op de dat courgetterepen niet breken. Laat dit 10 minuten marineren.
Leg de rucola op een schaal of groot bord, leg daarop de courgetterepen. Je kunt ze mooi draperen door ze te draaien.
Verdeel de basilicumblaadjes, Parmezaanse kaas, kappertjes en pijnboompitten over de salade.