Rauw gemarineerde coquilles. Maak deze heerlijke rauw gemarineerde coquilles voor een etentje thuis en jouw gasten zullen genieten!
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Kerst, Vis, Voorgerechten
Keuken Aziatisch
- 1 sinaasappel
- ½ citroen, sap ervan
- 2 el sojasaus
- 1 tl sesamolie
- 1 tl rijstwijnazijn
- ½ tl geraspte gember
- ½ tl chili knoflooksaus
- 6 verse coquilles
- 1 lente-ui
- 2 radijsjes
- 1 el furikake
Snijd de sinaasappel doormidden, rasp de schil van 1 helft en pers beide helften uit in een kom. Rasp de halve citroen uit boven de kom.
Meng hierdoor de sojasaus, sesamolie, rijstwijnazijn, geraspte gember en de chili knoflooksaus.
Snijd de coquilles in dunne plakken en meng ze door de dressing.
Verdeel de coquilleplakjes over twee borden en lepel de dressing erover.
Snijd de lente-ui in dunne ringen en de radijsjes in hele dunne plakjes.
Garneer de coquilles met de lente-ui, radijsjes en de furikake. Bestrooi eventueel nog met wat zout.