Ga terug
+ personen
Rabarber Tiramsu. Het is rabarbertijd en daar genieten we zoveel mogelijk van. Deze rabarber tiramisu is een echte aanrader!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 4 uur 30 minuten
Gang Nagerechten
Keuken Italiaans, Nederlands
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 750 gr rabarber
  • 150 gr kristalsuiker
  • 2 sinaasappels
  • 1 kopje water
  • 500 ml Griekse yoghurt
  • 500 ml mascarpone
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 100 gr poedersuiker
  • 100 gr Amaretti koekjes
  • 3 el likeur
  • 20 gr pistachenoten

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C. Spoel de rabarberstengels schoon. Rasp een halve sinaasappel en pers beide sinaasappels uit.
  • Snijd van de mooie rode gedeeltes van de rabarber een paar schuine stukken. Snijd de rest in kleine stukjes.
  • Leg de mooie rode stukken in een ovenschaal en bestrooi met een beetje suiker. Zet dit in de oven en laat dit in ongeveer 12 minuten (niet te) zacht worden.
  • Breng in een grote pan de rest van de rabarber met de sinaasappelrasp, -sap, suiker en water aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat ongeveer 10-15 minuten pruttelen. Laat dan afkoelen.
  • Laat de yoghurt vier uur uitlekken door een schone theedoek in een vergiet. Hierdoor ontstaat een dikke ‘hangop‘.
  • Meng de mascarpone met de vanillesuiker en de poedersuiker en spatel dit voorzichtig door uitgelekte yoghurt.
  • Bekleed de bodem van de schaal met de koekjes. Giet hier een beetje sterke drank over en lepel hierop de afgekoelde rabarbercompote.
  • Hierop komt het mascarpone mengsel. Zet dan afgedekt in de koelkast om ongeveer vier uur op te stijven.
  • Vlak voor het serveren decoreer je de tiramisu met de stukjes rabarber en die mooie groene pistachenoten.