Rabarber Tiramsu. Het is rabarbertijd en daar genieten we zoveel mogelijk van. Deze rabarber tiramisu is een echte aanrader!
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 4 uur uur 30 minuten min
Gang Nagerechten
Keuken Italiaans, Nederlands
- 750 gr rabarber
- 150 gr kristalsuiker
- 2 sinaasappels
- 1 kopje water
- 500 ml Griekse yoghurt
- 500 ml mascarpone
- 3 zakjes vanillesuiker
- 100 gr poedersuiker
- 100 gr Amaretti koekjes
- 3 el likeur
- 20 gr pistachenoten
Verwarm de oven voor op 180˚C. Spoel de rabarberstengels schoon. Rasp een halve sinaasappel en pers beide sinaasappels uit.
Snijd van de mooie rode gedeeltes van de rabarber een paar schuine stukken. Snijd de rest in kleine stukjes.
Leg de mooie rode stukken in een ovenschaal en bestrooi met een beetje suiker. Zet dit in de oven en laat dit in ongeveer 12 minuten (niet te) zacht worden.
Breng in een grote pan de rest van de rabarber met de sinaasappelrasp, -sap, suiker en water aan de kook. Zet dan het vuur laag en laat ongeveer 10-15 minuten pruttelen. Laat dan afkoelen.
Laat de yoghurt vier uur uitlekken door een schone theedoek in een vergiet. Hierdoor ontstaat een dikke ‘hangop‘.
Meng de mascarpone met de vanillesuiker en de poedersuiker en spatel dit voorzichtig door uitgelekte yoghurt.
Bekleed de bodem van de schaal met de koekjes. Giet hier een beetje sterke drank over en lepel hierop de afgekoelde rabarbercompote.
Hierop komt het mascarpone mengsel. Zet dan afgedekt in de koelkast om ongeveer vier uur op te stijven.
Vlak voor het serveren decoreer je de tiramisu met de stukjes rabarber en die mooie groene pistachenoten.