Ga terug
+ servings
Rabarber kokos amandelcake. Ik heb prachtige frambozen rode rabarber van een lokale boer gekocht en daar deze overheerlijke cake van gemaakt.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 550 gram rabarber (in stukken van 2 cm)
  • 300 gr sinaasappelmarmelade
  • 150 gr roomboter
  • 150 gr rietsuiker
  • 3 eieren (M)
  • 100 gr amandelmeel
  • 100 gr zelfrijzend bakmeel
  • 50 gr kokosrasp
  • 25 gr kokosschaafsel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚. Bekleed de cakevorm met bakpapier of vet deze in.
  • Spoel de rabarberstengels schoon, dep ze droog en snijd ze in stukken van 2 centimeter.
  • Doe de rabarberstukjes in een kom en meng daar de marmelade doorheen.
  • Klop in een andere kom de roomboter met de rietsuiker op. Klop de eieren er één voor één door. Spatel nu de amandelmeel, bakmeel en kokosrasp erdoor.
  • Meng dan 1/3 deel van het rabarbermengsel door het beslag. Doe het beslag in de cakevorm en verdeel de rest van de rabarber over de cake.
  • Bak de cake ongeveer 50-60 minuten onderin de oven. Strooi voor de laatste 10 minuten de kokosrasp over de cake en bak de cake verder gaar.
  • Controleer met een satéprikker of de cake gaar is voordat je deze uit de oven haalt.
  • Laat goed afkoelen voordat je de cake aansnijdt.