Rabarber kokos amandelcake. Ik heb prachtige frambozen rode rabarber van een lokale boer gekocht en daar deze overheerlijke cake van gemaakt.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 10 minuten min
Gang Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
- 550 gram rabarber (in stukken van 2 cm)
- 300 gr sinaasappelmarmelade
- 150 gr roomboter
- 150 gr rietsuiker
- 3 eieren (M)
- 100 gr amandelmeel
- 100 gr zelfrijzend bakmeel
- 50 gr kokosrasp
- 25 gr kokosschaafsel
Verwarm de oven voor op 180˚. Bekleed de cakevorm met bakpapier of vet deze in.
Spoel de rabarberstengels schoon, dep ze droog en snijd ze in stukken van 2 centimeter.
Doe de rabarberstukjes in een kom en meng daar de marmelade doorheen.
Klop in een andere kom de roomboter met de rietsuiker op. Klop de eieren er één voor één door. Spatel nu de amandelmeel, bakmeel en kokosrasp erdoor.
Meng dan 1/3 deel van het rabarbermengsel door het beslag. Doe het beslag in de cakevorm en verdeel de rest van de rabarber over de cake.
Bak de cake ongeveer 50-60 minuten onderin de oven. Strooi voor de laatste 10 minuten de kokosrasp over de cake en bak de cake verder gaar.
Controleer met een satéprikker of de cake gaar is voordat je deze uit de oven haalt.
Laat goed afkoelen voordat je de cake aansnijdt.