Ga terug
+ personen
Rabarber Eton Mess. Eton Mess is een van oorsprong Engels dessert gemaakt van meringues, slagroom en aardbeien. Hierbij mijn variatie met rabarber.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Nagerechten
Keuken Engels
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr rabarber
  • 5 el aardbeiensiroop
  • 200 gr dikke Griekse yoghurt
  • 300 ml slagroom
  • 2 el vanillesuiker
  • 50 gr meringues

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Spoel de rabarber schoon en snijd deze in stukken van 2 centimeter. Leg ze in een ovenschaal en giet er de aardbeiensiroop over.
  • Zet dit in de hete oven en laat dit in ongeveer 15-20 minuten gaar worden. Haal uit de oven en laat afkoelen. Je kunt de rabarber ook koken, als je dat liever doet.
  • Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en spatel dan de yoghurt er voorzichtig door.
  • ---
  • Verdeel de helft van de rabarberroom in de glazen. Breek de meringues aan stukken en lepel dit op het slagroom/yoghurtmengsel.
  • Lepel dan de rabarber erop en herhaal dit nog twee keer.
  • Garneer met nog wat verkruimelde meringue en serveer direct.