Rabarber en aardbeien cobbler. Heerlijk, het is het seizoen van rabarber en aardbeien! En ik heb een zalig recept voor jullie.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
Gang Nagerechten
Keuken Amerikaans
- 400 gr rabarber
- 400 gr aardbeien
- 100 gr rietsuiker
- ½ sinaasappel, rasp en sap
- 2 el custardpoeder
Topping
- 200 gr zelfrijzend bloem
- 75 gr rietsuiker
- 50 gr boter
- 120 ml melk
Verwarm de oven voor op 190°C en vet de ovenschaal in met boter.
Spoel de rabarber schoon en snijd het in stukken van 2 cm. Spoel de aardbeien schoon, verwijder de kroontjes en snijd de grote doormidden.
Doe de rabarber en aardbeien in een grote kom. Meng rietsuiker, sinaasappelsap en custardpoeder erdoor. Doe het dan in de ovenschaal.
Topping: Hak de walnoten fijn. Meng in een kom de bloem, suiker en sinaasappelrasp met elkaar. Meng dan blokjes koude boter erdoor tot je een kruimelig beslag hebt.
Meng nu zoveel melk erdoor tot je een dik beslag hebt. Vorm nu balletjes van het beslag en verdeel dit over het fruit in de ovenschaal. Laat wel wat ruimte ertussen.
Zet de schaal in de oven en bak het in ongeveer 40-45 minuten tot de bovenkant mooi goudbruin en het fruit gaar is.
Haal uit de oven en zet de schaal op tafel.