Ga terug
+ servings
Rabarber aardbeienjam. Rabarber een aardbeien zijn een goede match samen. En omdat ze samen in het seizoen zijn, heb ik er een heerlijke jam van gemaakt.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Ontbijt, Sauzen/Dips
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 550 gr rabarber
  • 250 gr aardbeien
  • 1 (bloed)sinaasappel
  • 200 gr geleisuiker speciaal*

Instructies
 

  • Spoel de rabarber stengels schoon en snijd de stengels dan in kleine stukjes.
  • Spoel de aardbeien schoon, verwijder de kroontjes en snijd ze in stukken.
  • Zet een grote kookpan op een keukenweegschaal.
  • Rasp de schil van de sinaasappel boven de pan, pers de sinaasappels uit en doe het sap ook in die pan samen met de rabarber en aardbeien.
  • Kijk nu wat het gewicht is van de ingrediënten in de pan en voeg er zoveel geleisuiker speciaal bij als vermeld op de verpakking.
  • Breng de pan (zonder water) met de suiker aan de kook. Zet dan het vuur dan wat lager en laat ongeveer 5 minuten pruttelen tot de rabarber zacht is. Wel blijven roeren!
  • Als de jam klaar is lepel je het in de gesteriliseerde jampotjes. Doe de deksels erop en het de potten op zijn kop en laat de jam zo afkoelen.
  • Bewaar de afgekoelde jam in de koelkast.