Quinoa salade met gekleurde wortels. Dit is een hele gezonde vegetarische (maaltijd)salade die er ook nog eens mooi uitziet door de gekleurde wortels.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Salades, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten
- 750 gr gekleurde wortels
- 350 gr quinoa
- 2 sinaasappels
- 1 avocado
- 1 rode ui, in dunne ringen
- 150 gr feta, verkruimeld
- 1 bosje koriander
- gemengde sla
- 2 el granaatappelpitjes
Dressing
- 2 tl Dijonmosterd
- 4 el olijfolie
- 1 el granaatappelmelasse
- 2 el sinaasappelsap
- 1 tl sinaasappelrasp
- peper en zout
Doe voor de vinaigrette alle ingrediënten in een jampotje en schud goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Schil de wortels en snijd deze in schuine plakken. Kook de wortels gaar.
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd met een scherp mes de bovenkant en de onderkant van de sinaasappels af.
Zet de sinaasappel op de snijplank en snijd van boven naar beneden in een ronde beweging de schil met het wit af. Snijd de partjes eruit.
Meng alle ingrediënten in een grote kom en serveer de salade lauwwarm met wat granaatappelpitjes en koriander erop.