Quinoa salade met courgette. Ik mocht quinoa, knoflook en koolzaadolie uit onze eigen polder ontvangen ebn heb daar deze heerlijke salade van gemaakt.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Salades, Vegetarisch
Keuken Nederlands
- 100 gr quinoa
- 1 gele courgette
- 1 groene courgette
- koolzaadolie
- peper en zout
- 225 gr halloumi
- 25 gr hazelnoten
- #groene tahinsaus#
- 50 ml tahin
- 25 gr groene kruiden
- 1 teentje knoflook
- 1 el citroensap
- 1 tl citroenrasp
- 2 el koolzaadolie
- 40 ml water
Tahinsaus: doe alle ingrediënten voor de tahinsaus in een blender of keukenmachine en pureer tot een gladde saus. Lijkt het te dik, doe er dan nog wat water bij.
Spoel de quinoa schoon in een fijne zeef en doe het in een pan. Voeg 2x zoveel water en wat zout toe en breng het aan de kook.
Zet het vuur dan middelhoog en laat ongeveer 10 minuten koken tot de quinoa gaar is en al het water geabsorbeerd is. Laat iets afkoelen.
Spoel de courgettes schoon en snijd ze met een dunschiller in de lengte in dunne plakken.
Bak de courgetteplakjes op hoog vuur in een grote pan met olijfolie.
Bestrooi de courgette met peper en zout tijdens het bakken. Haal ze uit de pan en laat iets afkoelen.
Snijd de halloumi in blokjes en bak deze goudbruin in een antiaanbakpan in een scheutje olie.
Doe twee eetlepels tahinsaus op de borden en schep hier de quinoa, courgettelinten en halloumi blokjes op.
Hak de hazelnoten grof en garneer het gerecht met de hazelnoten en wat overgebleven groene kruiden.