Quiche met prei, geitenkaas en cranberries. Wil je met de feestdagen een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht serveren, dan heb ik het perfecte recept ervoor
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 35 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Tapas/Hapjes/Snacks, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten, Voorgerechten
Keuken Frans
- 1 rol (230 gr) taartdeeg*
- 2 preistengels
- 100 gr vegan spekjes
- 5 eieren
- 150 gr geraspte oude kaas
- 200 ml room
- 5 el gr cranberry compote**
- 1 rol geitenkaas (180 gr)
- 9 salieblaadjes
Verwarm de oven voor op 200˚C en vet de quichevorm in met een beetje boter of olie.
Snijd de preistengels in dunne halve ringen en spoel deze schoon onder de koude kraan. Laat goed uitlekken of slinger ze droog in een slacentrifuge.
Bak de vegan spekjes krokant in een antiaanbakpan, voeg dan de prei toe en bak dit in ongeveer 5 minuten gaar. Laat dan helemaal afkoelen.
Leg de plak met deeg over de quichevorm en druk het dan in de vorm. Prik eventueel met een vork gaatje in de bodem van het deeg.
Verdeel de afgekoelde spekjes en gebakken prei op de bodem van de taart.
Klop de eieren los in een grote kom met een garde. Voeg de room erdoor en daarna de geraspte kaas. Giet het mengsel in de quichevorm.
Snijd de geitenkaas in 9 plakken. Lepel de cranberry compote langs de rand van de taartvorm en leg de plakjes geitenkaas in het midden.
Bak de quiche ongeveer 45-55 minuten helemaal onder in de hete oven gaar en goudbruin.
Haal dan uit de oven en laat iets afkoelen.
Bak ondertussen de salieblaadjes krokant in een beetje olijfolie. Garneer de quiche hiermee.