Quiche met oesterzwammen en kaas. Veel te veel oesterzwammen gekocht. En ze moeten ook nog snel verwerkt worden met deze warmte. Ik heb een heerlijke Quiche met oesterzwammen en kaas ervan gemaakt.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 40 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Lunch, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten
Keuken Frans
- 400 gr oesterzwammen
- 2 uien, in dunne ringen
- roomboter
- 1 tak rozemarijn
- 14 salieblaadjes
- olijfolie
- 6 plakjes hartige taartdeeg
- 50 gr oude kaas
- 200 gr Hervekaas
- 150 gr Provolone
- 4 eieren
- 200 ml crème fraîche
- 100 ml slagroom
- peper en zout
Borstel de oesterzwammen schoon en scheur of snijd de grote exemplaren.
Bak de paddenstoelen in verschillende partijen in een grote pan met een klont boter en wat peper en zout goudbruin.
Rits de rozemarijn van de tak en hak dit samen met 5 salieblaadjes fijn.
Bak daarna de uiringen glazig in dezelfde pan, voeg op het laatst de kruiden toe.
Rol het deeg uit tot ongeveer 3 mm dik en leg dit in een rond bakblik van 24 centimeter doorsnee. Prik het deeg op de bodem in met een vork. Zet het bakblik dan 20 minuten in de koelkast.
Rasp ondertussen de kazen en snijd de roodschimmel kaas in dunne plakken.
Zet de oven aan op 180˚C. Bestrooi de taartbodem met de oude geraspte kaas.
Verdeel de gebakken oesterzwammen en uien over de bodem en bestrooi met de geraspte Provolone kaas. Leg hierop de plakjes roodschimmel kaas.
Mix de eieren met de crème fraîche, slagroom en peper en zout. Giet dit over de taart en verdeel de rest van de salieblaadjes erop. Zet in de oven en bak de quiche 30-35 minuten gaar in de oven.
Haal de quiche uit de oven en laat iets afkoelen voordat je het op tafel zet.
Serveer er een lekkere groene salade bij.