Ga terug
+ servings
Quiche met groene asperges en brie. Een heerlijke hartige taart met groene asperges, brie en heel veel daslook erin. Genieten maar!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Vegetarisch
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 vel hartige taartdeeg*
  • 50 gr daslook
  • 350 gr groene asperges
  • 150 gr brie
  • 3 el olijfolie
  • 200 gr room
  • 3 eieren
  • peper en zout

Instructies
 

  • Breek de harde onderkanten van de asperges af en blancheer ze in een paar minuten in kokend water. Giet ze af en spoel ze af met koud water. Dep ze dan droog.
  • Spoel de daslook schoon, dep het droog met keukenpapier of slinger het droog in een slacentrifuge. Hak de blaadjes grof met een mes.
  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Vet een taartvorm in en bekleed deze met het deeg. Verdeel de asperges over de bodem van de taart. Snijd de brie in lange dunne plakken en leg dit tussen de asperges.
  • Mix de room en de daslook met een staafmixer. Meng dan de eieren en wat peper en zout erdoor. Giet dit over de vulling.
  • Zet de taartvorm onder in de oven en bak deze goudbruin en gaar in ongeveer 35-45 minuten. Haal dan uit de oven en laat iets afkoelen voordat je de taart uit de vorm haalt.
  • Garneer de quiche met de overgebleven kleine daslookblaadjes en snijd hem in punten.