Ga terug
–+ servings
Quesadilla met spinazie, feta en mozzarella. Geen boodschappen gedaan, dan maar kijken wat er nog in huis is en wat ik kan maken. Het is een heerlijke Quesadilla met spinazie, feta en mozzarella geworden
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Makkelijke maaltijd, Vegetarisch
Keuken Mexicaans
Porties 203 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gr bladspinazie, diepvries
  • 1/2 groene peper
  • 1 bosje koriander
  • 100 gr feta
  • 1 mozzarella
  • 75 gr geraspte oude kaas
  • zout
  • 4 grote flour tortilla's
  • olijfolie

Instructies
 

  • Laat de spinazie ontdooien of gebruik verse spinazie die je even roerbakt in een beetje olie. Giet de spinazie af en doe het in een grote kom.
  • Verwijder eventueel de zaadlijsten van de groene (of rode) peper en hak deze fijn. Hak de koriander grof en doe dit ook in de kom.
  • Verkruimeld de feta erboven. Snijd de mozzarella in kleine stukjes en doe dit samen met de geraspte kaas in de kom en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout.
  • Leg twee tortilla's op het aanrecht en verdeel het spinazie/kaasmengsel over deze twee. Leg de andere twee tortilla's hierop en druk ze goed aan.
  • Verhit twee grote koekenpannen (of pannenkoekpannen) op middelhoog vuur en leg voorzichtig een tortilla in een pan.
  • Bak de tortilla's aan beide kanten goudbruin en tot de kaas gesmolten is. Leg ze op een snijplank en snijd ze met een pizzasnijder in 6-8 punten. Serveer direct.