Ga terug
+ servings
Queen of puddings nagerecht. Een echt klassiek en zalig Brits dessert is deze Queen of puddings. Je maakt het heel simpel van oud brood, eieren en melk.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Kerst, Nagerechten
Keuken Engels
Porties 6 personen

Equipment

  • ovenschaal van 1,5 liter

Ingrediënten
  

  • 500 ml volle melk
  • 50 gr roomboter
  • 1 citroen, rasp en sap ervan
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 10 gr kristalsuiker
  • 4 eidooiers
  • 150 gr broodkruim*
  • 175 gr jam

Topping

  • 4 eiwitten
  • 175 gr kristalsuiker

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170˚C en vet de ovenschaal vast in met boter of olie.
  • Verwarm (niet koken) de melk in een pan samen met de boter, citroenrasp, vanillesuiker en suiker tot de boter gesmolten is.
  • Kluts de eigelen in een grote kom en giet dan beetje bij beetje de warme melk al kloppend erbij.
  • Meng dan het broodkruim erbij en laat 10 minuten staan zodat het kruim de melk kan absorberen.
  • Giet het mengsel in de ovenschaal en zet deze in de hete oven. Bak dit 20 minuten en haal de schaal dan uit de oven.
  • Meng de jam met het citroensap zodat het wat dunner is. Giet dit over de broodcustard in de ovenschaal en zorg ervoor dat het helemaal bedekt is met de jam.
  • Klop met een mixer de eiwitten stijf met de suiker tot je een dikke stevige meringue hebt. Lepel of spuit dit op de pudding en zorg ervoor dat alles bedekt is met de meringue.
  • Je kunt met een vork nog wat piekjes vormen in het eiwit. Zet de schaal dan weer in de hete oven en bak 20 minuten tot de meringue goudbruin is.
  • Haal de schaal uit de oven en laat nog even staan voordat je de schaal op tafel zet.