Ga terug
+ servings
Preitaart met tomaatjes en blauwe kaas. Een heerlijke hartige taart waarin de prei een hoofdrol speelt. Lekker met tomaatjes en blauwe kaas erbij.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Lunch, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rol vers taartdeeg
  • olijfolie
  • 400 gr preiringen
  • 3 eieren
  • 250 gr ricotta
  • 4 takjes tijm
  • peper en zout
  • 150 gr cherrytomaatjes
  • 100 gr blauwe kaas

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190°C. Leg het deeg in de taartvorm en druk het goed aan tegen de randen. Prik wat gaatjes op de bodem.
  • Snijd de prei in dunne ringen, spoel deze goed uit en slinger ze droog in een slacentrifuge.
  • Vulling: Bak de prei in een grote koekenpan tot het zacht is in ongeveer 4 minuten. Zet het vuur dan uit.
  • Kluts de eieren in een grote kom, meng de ricotta, tijmblaadjes en peper en zout erdoor. Roer nu de gebakken prei erdoor en schep het mengsel in de taartvorm.
  • Verdeel de tomaatjes erop, snijd de blauwe kaas in blokjes en verdeel dit ook over de taart.
  • Zet het in de hete oven en bak de taart in ongeveer 35-40 minuten goudbruin en gaar.
  • Haal de taart dan uit de oven en laat iets afkoelen voordat je hem in punten snijdt.
  • Serveer warm of lauwwarm.