Preistamppot met blauwe kaas en daslook. Dit is een heerlijk stamppot recept uit de Stamppot bijbel van Werner Drent. Smakelijke stamppot gemaakt van prei.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten
Keuken Nederlands
- 1 kg kruimige aardappelen
- 1 klont roomboter
- 100 ml volle melk
- Peper en zout
- 3 preien
- 3 el olijfolie
- 100 gr blue stilton*
- 25 g verse daslook
Schil de aardappelen, spoel ze af en snijd ze in stukken. Kook ze beetgaar in water met zout in 20 minuten.
Snijd ondertussen de prei in schuine ringen van 1 centimeter. Spoel de preiringen goed schoon onder de koude kraan en laat dan uitlekken.
Snijd de blauwe kaas in kleine blokjes.
Verhit de olie en bak de prei in 5-7 minuten op middelhoog vuur rondom goudbruin.
Giet de aardappelen af en stamp ze met de pureestamper. Roer de boter en melk erdoor.
Snijd de daslook fijn. Meng de prei, de blauwe kaas en daslook door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en eventueel zout en warm nog 2 minuten door.