Ga terug
–+ servings
Preisalade met macadamianoten en dragon. Prei is een ondergewaardeerde groente in ons land en dat is jammer, want prei kan ontzettend lekker zijn.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Bijgerechten, Salades, Vegetarisch
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 3 preistengels
  • 40 gr macadamianoten
  • 10 gr dragon
  • 1 teentje knoflook
  • 50 ml olijfolie
  • 10 ml witte wijnazijn
  • 1 el Dijonmosterd
  • peper en zout

Instructies
 

  • Snijd de prei in ringen van ongeveer 1 centimeter. Spoel dit goed af onder de koude kraan.
  • Kook de preiringen beetgaar in kokend water met zout in ongeveer 2-4 minuten. Giet ze af en spoel ze af met koud water. Dep ze dan droog.
  • Hak de dragonblaadjes fijn en rasp de knoflook. Los het zout op in de azijn en meng dan de mosterd door de azijn in een kom.
  • Roer de olijfolie erdoor en blijf kloppen tot er een dikkere saus ontstaat. Meng als laatste de knoflook en fijngehakte dragon erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de preiringen op een schaal of bord en giet daar de dressing over. Laat ongeveer 10 minuten staan om te marineren.
  • Hak de macadamianoten en bestrooi de prei vlak voor het serveren nog met de gehakte noten en wat dragonblaadjes.