Preisalade met macadamianoten en dragon. Prei is een ondergewaardeerde groente in ons land en dat is jammer, want prei kan ontzettend lekker zijn.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Bijgerechten, Salades, Vegetarisch
Keuken Nederlands
- 3 preistengels
- 40 gr macadamianoten
- 10 gr dragon
- 1 teentje knoflook
- 50 ml olijfolie
- 10 ml witte wijnazijn
- 1 el Dijonmosterd
- peper en zout
Snijd de prei in ringen van ongeveer 1 centimeter. Spoel dit goed af onder de koude kraan.
Kook de preiringen beetgaar in kokend water met zout in ongeveer 2-4 minuten. Giet ze af en spoel ze af met koud water. Dep ze dan droog.
Hak de dragonblaadjes fijn en rasp de knoflook. Los het zout op in de azijn en meng dan de mosterd door de azijn in een kom.
Roer de olijfolie erdoor en blijf kloppen tot er een dikkere saus ontstaat. Meng als laatste de knoflook en fijngehakte dragon erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de preiringen op een schaal of bord en giet daar de dressing over. Laat ongeveer 10 minuten staan om te marineren.
Hak de macadamianoten en bestrooi de prei vlak voor het serveren nog met de gehakte noten en wat dragonblaadjes.