Ga terug
–+ servings
Prei vinaigrette. Dit is echt de lekkerste manier om prei te bereiden. Poireaux vinaigrette is een klassiek Frans recept, eentje die nog steeds goed is.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Bijgerechten, Kerst, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 preistengels
  • 1 groentebouillonblokjes
  • 1 sjalotje
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 4 el olijfolie
  • Peper en zout
  • 2 hardgekookte eieren
  • 5 takken peterselie
  • 1 el kappertjes

Instructies
 

  • Snijd de onderkant van de prei en snijd het donkergroene gedeelte eraf. Zorg ervoor dat alle preistengels even lang afgesneden worden.
  • Spoel de preistengels schoon onder de koude kraan.
  • Breng een grote pan met water en het bouillonblokje aan de kook, leg hierin de preistengels en kook ze op middelhoog vuur in ongeveer 15-20 minuten gaar (afhankelijk van de dikte).
  • Vinaigrette: snipper het sjalotje. Meng de azijn met mosterd tot een glad mengsel. Klop beetje bij beetje de olie erbij tot een dik en lobbig mengsel.
  • Voeg dan het gesnipperde sjalotje toe en breng de vinaigrette op smaak met peper en zout.
  • Haal de preistengels voorzichtig uit het vocht en laat ze uitlekken op keukenpapier. Snijd ze dan in de lengte doormidden en leg ze met de snijkant naar boven op een schaal.
  • Garneer de prei met fijngehakte ei, peterselie en kappertjes en lepel de vinaigrette erover.