Prei, aardappel, venkelsoep met kervel. Deze soep is zowel koud als warm lekker, dus zowel zomers als 's winters een lekkere soep.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Lunch, Soepen, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Frans
- 2 preistengels
- 400 gr kruimige aardappelen
- 1 venkel
- 1 teentje knoflook, geraspt
- 1 klont roomboter
- 1,5 ltr groentebouillon*
- zout en peper
- 1 bosje kervel
- 100 ml slagroom
Snijd de prei in ringen en spoel deze schoon. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Snijd de venkel in stukjes.
Verwarm de boter in een grote soeppan en bak hierin de prei, aardappel, venkel en knoflook in ongeveer 2 minuten. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook.
Zet het vuur dan middelhoog en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn. Pureer de soep samen met de kervel met een staafmixer of in een blender. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Serveer de soep warm of koud. Verdeel er wat kervel over en giet er een beetje room bij.