Portobello steaks met witte bonenpuree.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Vegetarisch
Keuken Italiaans
- 6 portobello’s
- knoflookolie
- 1 tl tijm
Puree
- 1 pot (570 gr) witte bonen
- 2 el citroensap
- 1 el olijfolie
- ½ tl zout
Erbij
- 2 el crispy chili olie*
- 2 takken peterselie
Giet de knoflookolie over de portobello’s en bestrooi ze met de tijm. Bak of rooster de portobello’s zoals hierboven aangegeven.
Terwijl de portobello’s bakken, maak je de puree door de bonen (inclusief vocht) in een keukenmachine te doen, samen met het citroensap, de olijfolie en zout.
Pureer tot een mooie gladde puree. Doe de puree in een middelgrote pan en kook op middelhoog vuur gedurende ongeveer 3 minuten, al roerend, tot het is opgewarmd.
Verdeel de boterbonenpuree over de borden. Leg er de portobello’s op en lepel de chili olie erover. Garneer met wat peterselieblaadjes.