Ga terug
+ servings
Portobello steaks met witte bonenpuree.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Vegetarisch
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 6 portobello’s
  • knoflookolie
  • 1 tl tijm

Puree

  • 1 pot (570 gr) witte bonen
  • 2 el citroensap
  • 1 el olijfolie
  • ½ tl zout

Erbij

  • 2 el crispy chili olie*
  • 2 takken peterselie

Instructies
 

  • Giet de knoflookolie over de portobello’s en bestrooi ze met de tijm. Bak of rooster de portobello’s zoals hierboven aangegeven.
  • Terwijl de portobello’s bakken, maak je de puree door de bonen (inclusief vocht) in een keukenmachine te doen, samen met het citroensap, de olijfolie en zout.
  • Pureer tot een mooie gladde puree. Doe de puree in een middelgrote pan en kook op middelhoog vuur gedurende ongeveer 3 minuten, al roerend, tot het is opgewarmd.
  • Verdeel de boterbonenpuree over de borden. Leg er de portobello’s op en lepel de chili olie erover. Garneer met wat peterselieblaadjes.