Ga terug
+ personen
Pompoentaartjes met blauwe kaas. Pompoentaartjes met blauwe is een perfecte balans tussen zoete pompoen en zoute blauwe kaas, geparfumeerd met salie.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Frans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 450 gr pompoen
  • 1 vel (270 gr) vers bladerdeeg
  • 1 pot uienchutney
  • 150 gr blauwe kaas
  • peper en zout
  • 16 salieblaadjes

Instructies
 

  • Zet de oven aan op 200°C.
  • Schil de pompoen en snijd deze in blokjes van 1 cm. Kook, stoom of rooster de pompoen net gaar. Giet af en laat afkoelen.
  • Rol het bladerdeeg uit en snijd het in vier stukken.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de plakken bladerdeeg hierop.
  • Verdeel de uienchutney over de bladerdeegvellen, maar laat een rand van ongeveer 1 cm onbedekt.
  • Verdeel de pompoenblokjes en salieblaadjes hierover. Bestrooi met peper en een kleine beetje zout.
  • Bak de taartjes ongeveer 25 minuten tot het taartje goudbruin en de pompoen zacht is.
  • Snijd ondertussen de blauwe kaas in kleine blokjes.
  • Haal de taartjes uit de oven en verdeel de blokjes de blauwe kaas erover.