Ga terug
+ servings
Pompoentaart en cheesecake. Twee heerlijke taarten gecombineerd in een taart. Nou je bent in de taartenhemel beland kan ik je verzekeren!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

Pompoentaart

  • 100 gr zelfrijzend bloem
  • 100 gr rietsuiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • snufje zout
  • 1 el bakpoeder
  • 90 ml zonnebloemolie
  • 1 ei (L)
  • 85 gr geraspte pompoen
  • 35 gr rozijnen
  • 35 gr gehakte walnoten

Cheesecake

  • 225 gr verse roomkaas
  • 125 gr kristalsuiker
  • 1 el zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl vanille extract
  • 1 ei (L)
  • 60 gr zure room

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170˚C en vet een springvorm in.
  • Meng voor de pompoentaart bakmeel, suiker, kaneel, zout en bakpoeder met elkaar in een kom. Voeg dan de olie en ei toe en meng alles. Voeg als laatste de pompoen, rozijnen en noten erbij.
  • Mix voor de cheesecake de roomkaas met de suiker glad in een kom. Voeg de bloem, vanille en ei toe en klop dit een minuut met de mixer. Meng als laatste de zure room erdoor.
  • Giet het pompoentaart mengsel in de bakvorm en giet hierop het cheesecake mengsel.
  • Strijk de bovenkant glad en zet het bakblik in de oven.
  • Bak de taart in ongeveer 45 minuten gaar.
  • Laat de taart afkoelen voordat je hem in punten snijdt.
  • Bewaar de taart in de koelkast.