Pompoenstamppot met knolselderij. Een heerlijke stamppot gemaakt van pompoen en knolselderij. Zalig voor op een herfstachtige of koude dag.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Vegetarisch
Keuken Nederlands
- 1 knolselderij
- peper en zout
- roomboter
- 1 flessenpompoen
- ½ tl gerookte paprikapoeder
- 50 gr hazelnoten
- 10 gr salie
Schil de knolselderij en snijd ze in blokjes. Kook in een pan met (weinig) water en zout in ongeveer 15-20 minuten gaar. Giet dan af en laat even uitdampen in het vergiet.
Doe de blokjes weer terug in de pan en stamp met een pureestamper tot puree. Meng er een flinke klont boter door. Of pureer het in je keukenmachine tot een gladde puree.
Schil de pompoen, snijd hem in de lengte doormidden en verwijder de zaden en zaadlijsten.
Snijd de pompoen in kleine blokjes van ongeveer 1 centimeter.
Bak de pompoen in een scheut olijfolie in een bakpan in ongeveer 10-15 minuten op middelhoog vuur tot de pompoen zacht is. Bestrooi ze met de gerookte paprikapoeder.
Meng de pompoenblokjes door de knolselderijpuree en breng op smaak met peper en zout.
Hak de hazelnoten grof en haal de blaadjes salie van de takken. Verwarm 3 eetlepels roomboter in een bakpan en laat dit bijna bruin worden.
Haal de pan van het vuur en doe de hazelnoten en salieblaadjes in de bruine boter. Lepel dit over de puree.