Pompoensoep met Mexicaanse twist. Pompoen is een veelzijdige groente, je kunt er soep van maken. Deze soep heeft door de kruiden een Mexicaanse twist.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Lunch, Soepen
Keuken Mexicaans
- 2 lente-uien
- 1 rode peper
- 3 tenen knoflook
- 1 grote pompoen
- 1 el olijfolie
- 1 el Picadillo kruiden
- 125 gr chorizoworst
- 750 ml kippenbouillon
- 1 blik zwarte bonen
- 1 lente-ui
- 4 takken koriander
- 4 el zure room
- peper en zout
Snipper de ui, snijd de lente-uien en rode peper in dunne ringen en hak de knoflook fijn.
Snijd de chorizo in kleine blokjes. Schil de pompoen en snijd deze in blokjes.
Bak in een grote pan de chorizoblokjes in de olie tot ze krokant zijn. Haal ze uit de pan en leg ze op een bord.
Voeg de ui, knoflook, lente-ui, rode peper, Picadillo kruiden en pompoen in de pan en bak dit ongeveer 5 minuten.
Voeg de bouillon toe en laat dit ongeveer 15 minuten zacht koken tot de pompoen gaar is. Pureer de soep in een keukenmachine of met een staafmixer tot een romige massa.
Giet het blikje zwarte bonen af en spoel ze schoon onder de koude kraan.
Giet de soep weer in de pan en doe de zwarte bonen erbij tot deze warm zijn.
Serveer de soep in een kom en verdeel de blokjes chorizo, lente-ui, blaadjes koriander en eventueel een beetje zure room erop.