Pompoenmuffins met een roomkaas topping. Deze pompoenmuffins zijn echte najaarsmuffins als de pompoenen weer volop verkrijgbaar zijn.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 35 minuten min
Totale tijd 45 minuten min
Gang Ontbijt, Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
- 225 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 el koekkruiden
- 1 el bakpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
- snufje zout
- 425 gr pompoenpuree*
- 200 gr kristalsuiker
- 90 gr bruine suiker
- 2 eieren + 1 eigeel (L)
- 120 ml zonnebloemolie
- 225 gr verse roomkaas
- 1 eiwit
- 60 gr witte basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Leg de papieren muffinvormpjes in het muffinbakblik.
Meng in een grote kom de bloem, koekkruiden, bakpoeder, vanillesuiker en zout met elkaar.
Doe de pompoenpuree, met de suikers, eieren en zonnebloemolie in een blender en mix tot een smeuïge massa.
Giet dit op de kom met bloem en meng alles met een spatel. Vul de muffinvormpjes voor 3/4 met dit mengsel.
Mix nu de roomkaas met het eiwit, de suiker en vanille door elkaar en lepel dit op het pompoenmengsel. Roer met een satéprikker de roomkaas een beetje door het pompoenmengsel.
Zet de muffins in de oven en bak ze ongeveer 25-35 minuten tot ze gaar zijn. Check na 25 minuten met een satéprikker of de muffins gaar zijn. Als deze er droog uitkomt dan zijn ze gaar.
Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.