Ga terug
+ servings
Pompoencake met roomkaas topping. Het is een heerlijke grote en machtige cake, je kunt hiermee heel veel gasten verwennen.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur 10 minuten
Totale tijd 1 uur 25 minuten
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 8 personen

Ingrediënten
  

  • 4 eieren
  • 250 gr rietsuiker of palmsuiker
  • 200 ml zonnebloemolie of kokosolie
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 150 gr amandelmeel
  • 3 tl speculaaskruiden
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 100 gr gedroogde cranberries
  • 6 gemberbolletjes, fijngehakt
  • 1 sinaasappel, rasp en sap ervan
  • 500 gr fijn geraspte pompoen
  • 150 gr verse roomkaas
  • 75 gr poedersuiker, gezeefd
  • 1/2 sinaasappel, rasp ervan

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 180C. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  • Klop de eieren met de suiker schuimig en luchtig in een grote kom. Voeg nu de olie toe en mix dit door elkaar.
  • Meng de bloem, amandelmeel, kruiden, bakpoeder en zout door het eimengsel.
  • En roer dan de overige ingrediënten erdoor.
  • Doe het mengsel in de springvorm en bak de cake 60-70 minuten goudbruin en gaar (controleer na 60 minuten met een satéstokje of de cake gaar is). Haal de cake uit de oven en laat afkoelen.
  • Meng voor de topping de roomkaas met de poedersuiker en de sinaasappelrasp tot een smeuïge massa. Zet dit in de koelast om op te stijven.
  • Spuit - als de cake is afgekoeld - met een spuitzak 8 to 12 toefjes op de cake.