Pompoencake met roomkaas topping. Het is een heerlijke grote en machtige cake, je kunt hiermee heel veel gasten verwennen.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 1 uur uur 10 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 25 minuten min
Gang Kerst, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
- 4 eieren
- 250 gr rietsuiker of palmsuiker
- 200 ml zonnebloemolie of kokosolie
- 150 gr zelfrijzend bakmeel
- 150 gr amandelmeel
- 3 tl speculaaskruiden
- 1 tl kaneelpoeder
- 2 tl bakpoeder
- snufje zout
- 100 gr gedroogde cranberries
- 6 gemberbolletjes, fijngehakt
- 1 sinaasappel, rasp en sap ervan
- 500 gr fijn geraspte pompoen
- 150 gr verse roomkaas
- 75 gr poedersuiker, gezeefd
- 1/2 sinaasappel, rasp ervan
Verwarm de oven op 180C. Bekleed de springvorm met bakpapier.
Klop de eieren met de suiker schuimig en luchtig in een grote kom. Voeg nu de olie toe en mix dit door elkaar.
Meng de bloem, amandelmeel, kruiden, bakpoeder en zout door het eimengsel.
En roer dan de overige ingrediënten erdoor.
Doe het mengsel in de springvorm en bak de cake 60-70 minuten goudbruin en gaar (controleer na 60 minuten met een satéstokje of de cake gaar is). Haal de cake uit de oven en laat afkoelen.
Meng voor de topping de roomkaas met de poedersuiker en de sinaasappelrasp tot een smeuïge massa. Zet dit in de koelast om op te stijven.
Spuit - als de cake is afgekoeld - met een spuitzak 8 to 12 toefjes op de cake.