Ga terug
+ servings
Pompoen, wortel, pastinaak curry soep. Ik had nog wat restjes groenten over en heb daar deze heerlijke soep met groene curry van gemaakt.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Lunch, Soepen, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • ½ pompoen
  • 1 gele wortel
  • 1 pastinaak
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 knoflookteentjes
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1-2 el groene currypoeder
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 blikje kokosmelk

Topping

  • 2 el pompoenpitten
  • 2 takken koriander

Instructies
 

  • Snijd de pompoen in stukken en verwijder de zaden. Schil de pompoen, wortel en pastinaak en snijd ze in stukken. Schil de ui en knoflook en snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak hierin de ui op middelhoog vuur ongeveer een minuutje.
  • Voeg dan de groenteblokjes en knoflook toe alsmede de currypoeder.
  • Bak dit nog een minuut of 5 mee op middelhoog vuur.
  • Schenk de bouillon erbij en laat aan de kook komen, zet dan het vuur weer iets lager en laat ongeveer 15 minuten sudderen tot de groenten zacht geworden is.
  • Schep alles in een blender en mix samen met (niet alle) kokosmelk tot een gladde soep. Je kunt ook een staafmixer gebruiken en de soep pureren in de pan.
  • Serveer de soep in kommen, druppel er wat overgebleven kokosmelk op en vorm met een satéprikker cirkels hiervan op de soep.
  • Strooi er nog wat pompoenpitten en korianderblaadjes over en genieten maar.