Pompoen mugcake met speculaaskruiden. Dit is een heel simpel maar oh zo lekker ontbijtje. Doe alles in een mok, zet in de magnetron en klaar is je ontbijt.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 3 minuten min
Totale tijd 8 minuten min
Gang Ontbijt, Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
- 2 eieren (M)
- 4 el pompoenpuree*
- 4 el zelfrijzend bakmeel
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl speculaaskruiden
- 4 el zonnebloemolie
- 2 zakjes vanillesuiker
- evt. zoetstof
- 1 el pompoenpitten
- 1 el choco drops
Kluts in een kom de eieren los, meng hierdoor de rest van de ingrediënten.
Schenk dit in twee kommetjes of mokken en bestrooi met de pompoenpitten en choco drops.
Je kunt de cakes bakken in de magnetron op de hoogste stand voor ongeveer 2 - 2½ minuut. Check na twee minuten of de cake al gaar is.
Of je bakt ze ongeveer 10 minuten in de oven op 180˚C.
Laat een paar minuten staan voordat je ze gaat eten.