Ga terug
+ servings
Pompoen mugcake met speculaaskruiden. Dit is een heel simpel maar oh zo lekker ontbijtje. Doe alles in een mok, zet in de magnetron en klaar is je ontbijt.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 3 minuten
Totale tijd 8 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 eieren (M)
  • 4 el pompoenpuree*
  • 4 el zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 4 el zonnebloemolie
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • evt. zoetstof
  • 1 el pompoenpitten
  • 1 el choco drops

Instructies
 

  • Kluts in een kom de eieren los, meng hierdoor de rest van de ingrediënten.
  • Schenk dit in twee kommetjes of mokken en bestrooi met de pompoenpitten en choco drops.
  • Je kunt de cakes bakken in de magnetron op de hoogste stand voor ongeveer 2 - 2½ minuut. Check na twee minuten of de cake al gaar is.
  • Of je bakt ze ongeveer 10 minuten in de oven op 180˚C.
  • Laat een paar minuten staan voordat je ze gaat eten.