Ga terug
+ servings
Pompoen Mac & Cheese. Ik heb een heerlijke macaroni gemaakt met een saus van pompoenpuree en een lekkere kaas. Even in de oven en genieten maar!
Voorbereidingstijd 12 minuten
Bereidingstijd 18 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Makkelijke maaltijd, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten
Keuken Amerikaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gr macaroni
  • zout
  • 400 gr pompoenpuree*
  • 200 ml room
  • 100 gr geraspte kaas
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • 20 gr bieslook

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Kook de pasta in gezouten water beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Giet dan af, maar vang wel een kopje kookvocht op.
  • Doe de pompoenpuree, room, 2/3 deel van de kaas, gerookte paprikapoeder en knoflook in een blender en pureer dit. Als de saus te dik lijkt, kan je het verdunnen met kookvocht.
  • Giet de saus in de pastapan en warm dit op. Doe dan de pasta erbij en meng dit door de pompoensaus. Proef het en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
  • Hak de bieslook fijn en meng dit door de pasta. Schep de pasta in een ovenschaal en bestrooi met de rest van de geraspte kaas.
  • Zet de schaal in de oven tot de kaas goudbruin en gesmolten is.
  • Serveer direct.