Ga terug
+ servings
Pompoen gevuld met rijst, linzen en halloumi. Deze heerlijke pompoen met rijst, linzen en halloumi kan je heel goed als vegetarische gerecht met Kerst maken
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 55 minuten
Gang Hoofdgerechten, Kerst, Vegetarisch, Vegetarische hoofdgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 pompoen*
  • 1 grote pastinaak
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 halloumi
  • 150 gr paddenstoelen
  • 125 gr gekookte rijst
  • 1 blikje (160 gr) linzen
  • 2 takken tijm
  • 40 gr cranberries
  • 40 gr walnoten, gehakt
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Spoel de pompoen schoon, dep hem droog en snijd de kop eraf. Lepel het vruchtvlees eruit, zet het kopje er weer op en rooster de pompoen in de oven tot hij zacht is (ongeveer een uur).
  • Schil de pastinaak en snijd deze in kleine blokjes. Bak de blokjes ongeveer 10 minuten in een grote bakpan in een scheut olijfolie. Als ze beetgaar zijn, schep ze dan uit de pan.
  • Snipper ondertussen de ui, rasp de knoflook, snijd de halloumi kaas in kleine blokjes, snijd de paddenstoelen fijn en laat het blikje linzen uitlekken. Rits de tijmblaadjes van de takken.
  • Bak in dezelfde bakpan in een scheutje olijfolie de ui even aan. Voeg de knoflook en blokjes kaas toe en bak dit even mee. Doe dan de paddenstoelen erbij en bak ze ook mee.
  • Meng als laatste de gekookte rijst, linzen, tijmblaadjes, cranberries en gehakte noten erbij en bak totdat alles warm is.
  • Als de pompoen gaar is, haal deze dan voorzichtig uit de oven en vul met het rijstmengsel.
  • Je kunt de gevulde pompoen nog even in de oven zetten om warm te houden.